LO-leder vil ha flertallsregjering – men Sp ser ikke vitsen med nye SV-samtaler

REGJERINGSUTVIDELSEN SOM VAR DØD VED ANKOMST: LO-leder Peggy Hessen Følsvik tok til orde for å ta SV inn i regjeringen da hun åpnet LO-kongressen i dag. Argumentet er behovet for en flertallsregjering i Norge, på grunn av krigen i Ukraina og forverringen av energi- og matkrisa som er skjedd etter at SV brøt regjeringsforhandlingene på Hurdal i fjor. Partiene ser ikke ut til å verke etter å sette seg ned for nye forhandlinger: SVs fungerende leder Kirsti Bergstø sier betingelsene for det må være «blanke ark» og at forutsetningene partiet ble møtt med på Hurdal legges vekk. Statsminister Jonas Gahr Støre sier han fortsatt gjerne skulle hatt SV på laget, men tror ikke en utvidelse av regjeringen er nært forestående. Finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener nye samtaler med SV er meningsløst. «SV valgte å reise selv i september på bakgrunn av deres politiske vurderinger. De er like i dag», sier Vedum til VG.


FORTSATT INGEN OLJEBOIKOTT: EUs diplomater har igjen forsøkt og igjen mislyktes med å bli enige om en sjette sanksjonspakke mot Russland. Det til tross for at flere ulike innganger til en boikott av russisk olje er diskutert, inkludert å begrense den til olje som importeres sjøveien og la rørledningene forbli åpne i en periode, skriver

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.