Miljøaktivistene tapte mot staten – les hele dommen etter klimasøksmålet: «Risikoen for miljøskade kan karakteriseres som begrenset»

Illustrasjonsfoto: Øyvind Knoph Askeland, Norsk olje og gass (Flickr/CC BY-SA 2.0).
Dommen i den store klimarettssaken som gikk i Oslo Tingrett i høst har falt: Staten (ved Olje- og energidepartementet) frifinnes.  Greenpeace Norden, Natur og Ungdom og Besteforeldrenes klimaaksjon må betale 580 000 kroner i sakskostnader til departementet om dommen skulle bli stående. Det er ventet at den vil bli anket. LES HELE DOMMEN HER Natur og Ungdom og Greenpeace saksøkte den norske staten for å tillate oljeboring i Barentshavet, og argumenterte for at vedtaket er brudd på Grunnlovens § 112, der det heter at borgerne har rett til et «miljø som sikrer helsen, og til en natur der produksjonsevne og mangfold bevares». […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.