Laksekrisen: Ja, dødsalgen vil slå til igjen. Nei, det er ikke oppdretternes feil

Død fisk som må kasseres i de algerammede områdene i Nordland og Troms.
Nær åtte millioner oppdrettslaks har dødd av «dødsalgen» som har herjet i Nordland og Troms, landets to største oppdrettsfylker, de to siste ukene. Det tilsvarer godt over 13 000 tonn mat.  I Nordland har oppdrettere flyttet 2,5 millioner fisk for å unngå smitte. Det måles fortsatt høye forekomster av alger ifølge Fiskeridirektoratet. Algen har også fått konsekvenser for folk: I tillegg til store økonomiske tap for selskapene har flere arbeidere ved fiskeslakterier i landsdelen blitt permittert. Noen steder er slakteriet hjørnesteinsbedriften i bygda. Tillitsvalgte frykter det blir langvarig. Hvordan kunne dette skje? Her er 3 vanlige spørsmål om laksedøden: Hvorfor […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.