Kvinner på flukt fra krigen i Ukraina utsatt for overgrep – USA vil stanse import av russisk olje

Siste om krigen i Ukraina:

  • Den planlagte våpenhvilen som skulle gjøre det mulig for sivilister å evakuere beleirede ukrainske byer er brutt, idet det er avfyrt skudd mot den humanitære korridoren som skulle få folk ut av Mariupol, sier det ukrainske forsvarsdepartementet. Det første stadiet av evakueringen av Suma ble gjennomført i dag tidlig.
  • Aktivister advarer mot at flyktninger fra krigen, som i stor grad er kvinner og barn, er utsatt for seksuelle overgrep og vold mens de er på flukt. «Det er en 'candy shop' for folk med onde hensikter», sier Shirin Tinnesand fra den polske hjelpeorganisasjonen Wadi til NRK.
  • Både Bloomberg og Associated Pres...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.