Kvinnene kommer: Disse kandidatene kan skrive amerikansk historie

Fra en «Womens March»-demonstrasjon i New York i 2017.

De er muslimer, piloter og bor i grenseland. Demokratene har nominert rekordmange kvinner, 180 stykker, til valget om seter i Representantenes Hus, det ene kammeret i amerikanernes «storting» kongressen. Demokratene har gode sjanser for å ta flertallet i «huset» - og demokratenes blå farge får etter alle solemerker sterkt islett av rosa. NBC spår at over 100 kvinner vil bli valgt inn til de 435 setene i «huset». Årets mellomvalg kalles nemlig kvinnenes år (i alle fall for demokratene), og flere kandidater kan skape historie på mange områder. Vi har sett på noen av de mest spennende:

Innvandringskamp fra grensebyen

Første kvinnelige Texas-latino i kongressen

[caption id="attachment_4249" align="alignright" width="300"] Veronica Escobar[/caption] Litteraturviteren og delstatsdommeren Veronica Escobar er tredjegenerasjons meksikansk-amerikansk og vokste opp på gård. Den beleste og meritterte datteren av en melkebonde kan bli en torn i siden for Trumps grensepolitikk om hun og demokratene får flertall i Huset. Hun kjemper mot republikanerne fra grensebyen El Paso, innfallsporten for både folk og varer fra Mexico, adskilt av et elektrisk gjerde og en smal stripe av elven Rio Grande. Byen har gått fra å være en søvnig ørkenby til å bli frontlinjen i Trumps innvandrings-showdown, med tilhørende droner og en bråte grensevakter. Det preger demokratens valgkamp. Tvittermeldinger om grenseløst samhold, som denne om tverrstatlig gudstjeneste, bokstavelig talt, preger Escobars tvitterfeed:

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.