Kutter i dagpenger – rammer 3500 personer

Regjeringens foreslåtte dagpengekutt vil ramme cirka 3500 personer, viser et anslag Arbeids- og sosialdepartementet har gjort for Dagsavisen. Men vil kuttene føre til flere i arbeid, slik de blåblå ønsker? Nei, mener seniorforsker Knut Røed ved Frischsenteret for samfunnsøkonomisk forskning. Dette er et utdrag fra Filter Nyheters daglige nyhetsbrev. Meld deg på her for å få det rett i innboksen. - Det er en fare for at mange av disse i stedet vil søke annen type stønad, sosialhjelp eller arbeidsavklaringspenger, sier Røed, som peker på at overgangen til jobb fra disse ytelsene går tregere enn ellers. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) er uenig: - Dette […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.