Kritikk mot FBI, men ingen store avsløringer i Trump-Russland-rapport

ETTER FIRE ÅRS GRANSKNING av hvordan FBI etterforsket samrøre mellom Donald Trumps valgkampanje og Russland, inneholder sluttrapporten til den Trump-oppnevnte granskeren få substansielle nyheter. Oppsummeringen av allerede kjente svakheter ved etterforskningen står i kontrast til Trumps påstander på forhånd om at rapporten ville avdekke «århundrets forbrytelse». Rapporten, som ble offentlig uten vesentlig sladding, konkluderer likevel med at politiet fortjener kritikk for bekreftelsesbias, å bevisst ha utelatt eller oversett informasjon som ikke stemte med hypotesen, og manglende analytisk tilnærming til etterforskningen. The New York Times/Washington Post/Politico

DE RUSSISKE LUFTANGREPENE mot Kyiv i morgentimene i dag var eksepsjonelt intense, sier myndighetene i den ukrainske hovedstaden. Både droner, krysserraketter og trolig ballistiske missiler har vært avfyrt mot byen. Antallet angrep er foreløpig ikke kjent, men det store flertallet skal ha blitt skutt ned av ukrainsk luftvern. Tre personer er likevel meldt skadet. Reuters/Kyiv Independent

DEN PALESTINSKE PRESIDENTEN Mohammad Abbas tar til orde for å suspendere Israels medlemsskap i FN inntil landet vedtar en tostatsløsning og lar palestinske flyktninger reise hjem. I år markeres 75-årsdagen for opprettelsen av den israelske staten og fordrivelsen av mange palestinere fra sine hjem.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.