Kristne på venstresiden: Lite som gjør KrF interessant

— Jeg synes det er interessant og kanskje litt eksotisk å ha et kristent parti på Stortinget. Andreas Torgrimsen Eggesvik (23) er kristen og engasjert i studentmenigheten i Trondheim. Han er nestleder i Norges kristelige studentforbund, en partiuavhengig, progressiv organisasjon som tidlig frontet kvinnelige prester, og startet fanen «Kirken på Pride». KrF ligger på tre prosent på målingene, og skal flagge retningsvalg i høst. Eggesvik er spent på hvilken retning KrF velger. Partiets leder Knut Arild Hareide har i sin bok «Det som betyr noe» gitt tydelige hint om at han mener partiet bør søke regjeringsmakt og samarbeid på venstresiden, og fredag ble det klart at han ber partiet vurdere et samarbeid med Ap og Sp. Redaktør for den kristne avisa Dagen, Vebjørn Selbekk, mener det med sikkerhet vil gjøre KrF til et «toprosentsparti» (politisk kvarter 27.09). Hva må KrF være for å bli attraktiv for kristne velgere på venstresiden? — Hvis de fikk en tydeligere økonomisk politikk for å utjevne ulikhet, så ville de bli mer interessante for meg, sier Eggesvik. Han identifiserer seg et sted mellom Ap og SV, og føler seg mest hjemme i Ap, men stemte taktisk på SV sist valg for å dra Ap mot venstre. Nå lurer han på å stemme taktisk på KrF. — Jeg har tenkt på det. Jeg stemmer taktisk, selv om jeg vet at noen synes det er dumt. Helt konkret har jeg tenkt at hvis SV ligger godt an til å komme over sperregrensen, og KrF har sagt at de vil samarbeide med en Ap-regjering garantert, så vil jeg stemme KrF for å hjelpe dem over sperregrensa. Litt sånn som høyrefolk gjorde med Venstre sist, sier Eggesvik. [caption id="attachment_4059" align="alignnone" width="1100"]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.