Kriminelle nettverk skor seg på falske koronapass i Frankrike


FALSKE KORONAPASS EN MASSE: Fransk politi har oppdaget 182 000 falske utgaver av koronapass siden passene ble introdusert i landet i juli. Avsløringene er resultatet av 400 pågående etterforskninger av kriminelle nettverk og individer som står bak. I forrige uke ba innenriksminister Gérald Darmanin om at etterforskningen ble intensivert i lys av den nye omikron-situasjonen. Mandag tvitret Darmanin at «å bruke, gå til anskaffelse av eller selge falske helsepass, særlig via sosiale nettverk, er straffbart med inntil fem års fengsel og en bot på 75 000 euro». Innenriksministeren har tidligere omtalt de falske passene som «dødspass». Det franske koronapasset skal bidra til å hindre smittespredning og er nødvendig for å få adgang til steder som barer, restauranter og langdistansetog. Store, ukeslange opptøyer brøt ut da passet ble introdusert i sommer. Leder for ytre-høyre-partiet Nasjonal samling, Marine Le Pen, uttalte over helgen at «franskmenn mister sine individuelle friheter» om passene.


HØYRE-LEDER ERNA SOLBERG mener finansminister Trygve Slagsvold Vedum feilinformerte Stortinget om hvilke begrensninger EØS-avtalen setter for lønnsstøtteordningen til bedrifter som er rammet av smittevernbegrensningene i samfunnet. Frp og SV er blant partiene som tidligere har gått ut og reagert på Vedums påstand, slik de forstår den, om at regjeringen bare kan gi 30 000 kroner per ansatt i godtgjørelse til bedrifter som ikke permitterer. Ordningen ble i går utvidet til 40 000 etter forhandlinger med SV og avklaring med overvåkingsorganet for EØS-avtalen, ESA. Ve...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.