Kreml-topp hopper av i protest mot krigen


Siste om krigen i Ukraina:

  • En høytstående russisk tjenestemann, Vladimir Putins klimautsending Anatolij Tsjubajs, har forlatt sitt embete og blitt den høyest-stående russiske embetsmannen som slutter i protest mot krigen i Ukraina. Ifølge Reuters har Chubais forlatt landet «uten noen intensjon om å returnere».
  • Joe Biden er på vei til Brüssel for møter med statsledere i Nato-land samt andre land i G7-landene. Det er ventet at den amerikanske presidenten vil legge press på USAs allierte for å innføre mer aggressive sanksjoner mot Russland, skriver New York Times. Biden vil også besøke Polen i løpet av oppholdet i Europa.
  • Putin har kunngjort at «uvennlige nasjoner» fra nå av må betale for russisk olje og gass i rubler, melder AFP. Den russiske valutaen, som har falt enormt i verdi siden sanksjonene mot landet ble innført, styrket seg umiddelbart på Moskva-børsen.
  • Den ukrainske byen Tsjernihiv, med nær 290 000 innbyggere, skal være avskåret fra omverdenen etter at en bro over elva Desna – brukt til å frakte forsyninger inn i byen i løpet av den nå 12 dager lange beleiringen –  er bombet. Byen mangler strøm, vann, varme og gass, sier ukrainske myndigheter ifølge The Guardian
  • En talsmann for Kreml sier iføl...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.