Korrupsjon i EU-parlamentet: Kan ha latt seg kjøpe av Qatar

EURANET Citizens Corner

KORRUPSJONSSKANDALE I EU-PARLAMENTET: Belgisk politi har i helgen beslaglagt 600 000 euro i kontanter og anholdt to medlemmer av EU-parlamentet som del av en internasjonal etterforskning i Qatars forsøk på å kjøpe seg innflytelse. Den greske sosialisten Eva Kaili, en av parlamentets 14 visepresidenter, ble forrige uke pågrepet og suspendert i forbindelse med saken. Fire ikke navngitte personer er siktet for deltakelse i en kriminell organisasjon, hvitvasking og korrupsjon etter at det i helgen ble gjennomført razzia hjemme hos to parlamentsmedlemmers bopel samt et tidligere parlamentsmedlems familiehjem i Italia, sier politiet. Påtalemyndigheten mener «tredjeparter i politiske og/eller strategiske posisjoner i Det europeiske parlamentet» har mottatt store pengesummer eller substansielle gaver for å påvirke beslutningsprosessen, ifølge Financial Times. Saken er «svært bekymringsverdig», sier EUs toppdiplomat Josep Borrell.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.