Over 10 prosent støtter Kennedy-familiens sorte får: Utfordrer Trump og Biden med vaksinemotstand og konspibabbel

Robert F. Kennedy jr. Foto: WEBN News (CC BY-NC-ND 2.0)

«Covid-19. Det sies at det er etnisk målrettet. Covid-19 angriper visse raser uproporsjonalt. Covid-19 er målrettet til å angripe kaukasiere og svarte. De mest immune er askenasiske jøder og kinesere».

De oppsiktsvekkende påstandene om koronaviruset stammer ikke fra en av Facebooks utallige konspigrupper – men fra en kandidat til neste års presidentvalg i USA som så mange som 10 prosent av amerikanerne sier de vil stemme på, dersom det står mellom ham, Trump og Biden. På det meste har hans oppslutning vært på 15 prosent.

Covid-sitatet, som ble avlagt på et pressemøte på Manhattan i juli, er noe av det drøyeste Robert Kennedy jr. har sagt (han har siden forsøkt å bortforklare det med at han ble misforstått) – selv kona hans har offentlig tatt avstand fra uttalelsen. 

Det er likevel ikke spesielt utypisk for den rørslige 69-åringens forhold til fakta – særlig i helsepolitiske saker – eller hvordan han lyder som et ekko av ytre høyres antistatlige propagandakampanjer.

Spørsmålet er derfor om den tidligere kandidaten for Det demokratiske partiet kommer til å ta flest stemmer fra Joe Biden i november 2024, eller om det tvert imot er Donald Trumps velgere som i størst grad kan la seg lokke til å stemme på den nå partiuavhengige kandidaten. 

Betegnende nok har de tidligere Trump-rådgiverne Stephen Bannon og Roger Stone tatt til orde for at ekspresidenten bør velge Kennedy som vise...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.