«Kontantstøtten»: De fem mest kontroversielle utbetalingene til nå

I løpet av de siste to ukene er nær 800 000 000 kroner blitt utbetalt fra fellesskapets lommebok til private selskaper som er rammet av mer enn 20 prosent omsetningsfall i mars som følge av koronaepidemien. Snart skal Stortinget ta stilling til sentrale endringer i hvordan den såkalte kontantstøtten er utformet. Regjeringen har selv foreslått å halvere dagens egenandel på 10 000 kroner. Senterpartiet vil skrote egenandelen fullstendig, mens Arbeiderpartiet ønsker en progressiv ordning der bedriftene koster egenandel etter størrelse. Der NHO har foreslått å fjerne det øvre taket på makismalt 30 millioner kroner utbetalt til private bedrifter fra statskassa […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.