Kongress-floka: Tilbyr representantene enkeltvis makt til å kaste ordstyreren

NEIDA – REPRESENTANTENES HUS har fortsatt ingen ordstyrer etter at Kevin McCarthy for tredje dag på rad og etter totalt 11 avstemninger fortsatt ikke har klart å overbevise gruppa av ytterliggående kolleger fra Det republikanske partiet om å stemme på ham. Blant de stadig mer desperate forsøkene på å komme «never-Kevin»-representantene i møte er et forslag om å la ethvert medlem av Kongress-kammeret til enhver tid kreve ordstyrerens avgang – noe som borger for et vanskelig håndterlig klima der flertallspartiet nærmest holdes som gissel av medlemmer med høy apetitt for uorden, helt fram til neste valg i 2024. Enkelte av Det demokratiske partiets representanter skal imidlertid ha hatt samtaler om å løse floka ved å stemme for en «konsensuskandidat» dersom lammelsen skulle gå ut over nasjonal sikkerhet. The New York Times/Politico

EN VOLDSBØLGE HAR brutt ut i den meksikanske storbyen Culiacán i kjølvannet av at en av sønnene til den

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.