Konfrontasjon i demilitarisert sone før Putin er ventet til Nord-Korea

Screenshot

FLERE NORD-KOREANSKE SOLDATER skal være skadet i en konfrontasjon langs grensen til Sør-Korea. Soldatene skal ha arbeidet i det tungt bevoktede området da de – trolig uforvarende, ifølge Sør-Koreas myndigheter – kom inn i den demilitariserte sonen. I likhet med en tilsvarende, øyensynlig uforvarende inntrengning for en uke siden, ble det avfyrt varselsskudd fra sørkoreansk side, hvorpå soldatene returnerte inn i Nord-Korea. Det ble i natt også meldt om at en landmine var utløst.

De siste ukene har det vært økt spenning mellom de to landene – blant annet har Nord-Korea sendt avfall over grensen med luftballonger. 

Hendelsen på grensa skjer samme dag som Vladimir Putin er ventet på sitt første statsbesøk til Nord-Korea på 24 år (se under). I forkant av besøket har nordkoreanske medier publisert en tekst signert Putin der han takker Nord-Korea for støtte til krigen i Ukraina og skriver at Russland vil samarbeide tett med det ellers isolerte landet for å motvirke effekten av vestlige sanksjoner. Sky News/NRK/AP News

NATO-SJEF JENS STOLTENBERG sier Kina må bli møtt med økonomiske konsekvenser for sin støtte til det russiske krigsmaskineriet. I et nytt intervju anklager generalsekretæren Beijing for å få i både pose og sekk, ved at landet selger mikroelektronikk til Russland samtidig som landet forsøker å opprettholde et godt forhold til landene i Vesten.

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.