I en Twitter-melding forrige helg skrev Emil T. Aasheim, nestleder i Stavanger FpU, at han var «stolt over å nytte fly som transportmiddel. Flyskam er bare tull, klimakrisen er en feberfantasi laget av folk som Eivind Trædal for å skremme folk til å betale mer i skatt og avgifter».

Flere reagerte sterkt på meldingen, som Aasheim etterpå forsvarte med å vise til den amerikanske forskeren Patrick J. Michaels, som er én av svært få vitenskapsfolk som mener at klimaendringene ikke er menneskeskapte - og dessuten er finansiert av olje- og kullindustrien.

FpU-profilens Twitter-melding ble retvitret av Jens-Arild Johannessen, som er organisatorisk nestleder i Rogaland Frp. De to står imidlertid ikke alene i Fremskrittspartiet, til tross for at det tidlig i fjor ble varslet at «klimaskepsisen er på vei ut».

  • Filter Nyheter har snakket med fylkeslagenes førstekandidater i lokalvalget for å høre hva de egentlig mener om klimavitenskap og -politikk: - Klimahysteriet er veldig opphauset, veldig overdrevet, sier blant annet førstekandidat i Frp Innlandet, Truls Gihlemoen - les saken vår her.

I partiets prinsipp- og handlingsprogram blir menneskeskapte klimaendringer omtalt som en «påstand». Og de siste årene har en lang rekke profiler uttalt at klimakrisen ikke er reell - og i hvert fall ikke menneskeskapt: