Kjernekraftverk i Ukraina kan bli tømt for kompetente medarbeidere

RUSSLAND PLANLEGGER å evakuere 2700 ansatte ved kjernekraftverket i Zaporizjzja, noe som vil føre til en katastrofal mangel på kvalifisert personell. Det hevder det ukrainske atomenergiselskapet Energoatom, som drev kraftverket før det ble okkupert av invasjonsstyrkene i fjor. Det internasjonale atomenergibyrået har lenge hevdet at sikkerheten ved kraftverket er kompromittert, blant annet på grunn av dårlig tilgang på den rette kompetansen. 

Guvernøren i Zaporizjzja-regionen (plassert der av Kreml) beordret i helga at sivile fra blant annet Enerhodar, byen der mange av kraftverksarbeiderne bor, skulle flytte til Russland. The Guardian

DET UKRAINSKE MILITÆRET hevder en russisk brigade har trukket seg ut av Bakhmut, til nye stillinger rundt to kilometer øst for byen. Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin sier brigaden flyktet og

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.