Kinesiske missiler skutt tvers over Taiwan; øya omringet av fly og krigsskip

RUSSLAND ÅPNER FOR BYTTEHANDEL: Den amerikanske basketballstjerna Brittney Griner ble i går dømt til ni og et halvt års fengsel i Russland. Dette for å ha tatt med seg en liten mengde cannabisolje inn i landet, noe hun hadde fått på resept fra legen sin i Arizona for å hjelpe mot smerter. Griner tilsto dette i den russiske domstolen, men har forklart at det var en feiltakelse og at hun aldri har hatt noen intensjon om å bryte russisk lov. Forsvarerne hennes påpeker at den lange dommen ikke står i samsvar med mengden cannabisolje som ble funnet og skal anke. Griner ble satt i arrest en uke før Russland invaderte Ukraina. USA har siden dette jobbet på høygir for å få Griner hjem, og de har tilbudt å bytte Griner og Paul Whelan (en annen amerikaner som er fengslet i Russland for oppdiktede spionanklager) mot russiske Viktor Bout som er fengslet i USA. Først i dag har den russiske utenriksministeren, Sergej Lavrov, sagt at Moskva er villige til å diskutere en eventuell byttehandel med USA. 

OMRINGER TAIWAN MED FLY OG KRIGSSKIP: Militærøvelsene i områdene rundt Taiwan øker i omfang, og for første gang har Kina både skutt missiler over selve øya, omringet den med jagerfly og krigsskip og beveget seg nærmere kysten enn noen gang før.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.