Kinesisk regimekritiker: Norsk idrettssamarbeid legitimerer etnisk rensing

MENER NORGE LEGITIMERER ETNISK RENSNING: Da Nobels fredspris ble utdelt til Liu Xiaobo i 2010, kjølnet forholdet mellom Norge og Kina. I 2017 bedret det seg, blant annet ved at regjeringen skrev under en avtale for å hjelpe kinesiske utøvere frem mot i OL i Beijing. Til NRK angriper regimekritikeren Dhondup Wangchen (47) dette idrettssamarbeidet, fordi han mener norske myndigheter støtter oppunder et kinesisk regime som «ikke bare bryter menneskerettighetene, men de dreper mennesker»: «Samtidig legitimerer de etnisk rensing. Det er å ødelegge en hel etnisk gruppe som har en lang historie. Det er bare for å oppnå sine nasjonale […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.