E-tjenesten frykter at Kina hacket pasientinfo om 2,9 millioner nordmenn

Etterretningssjef Morten Haga Lunde. (Arkivfoto: Harald S. Klungtveit)
Norske sikkerhetsmyndigheter mener at det var Kina som sto bak det store datainnbruddet i Helse Sør-Øst / Sykehuspartner, som ble oppdaget 8. januar i år. Mistanken om at hackerne jobbet for den kinesiske staten har ikke blitt svekket de siste ukene, ifølge Filter Nyheters kilder. Helse Sør-Øst har ansvar for helsetjenester til 2,9 millioner nordmenn i Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder - i tillegg til sensitiv forskning, laboratorier og apoteker. Hackingangrepet regnes som så stort og profesjonelt at norske myndigheter trolig aldri vil finne ut akkurat hvilke opplysninger de utenlandske inntrengerne har hentet ut, eller hva […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.