Kinas utenriksminister advarer mot konflikt med USA

KINAS FERSKE UTENRIKSMINISTER advarer Vesten mot konflikt og hyller landets bånd til Russland som en kilde til styrke og stabiltet på en pressekonferanse – Qin Gangs første medieopptreden etter innsettelsen i desember. Han sammenlikner en potensiell militærstøtte til Russlands krig i Ukraina med USAs våpensalg til Taiwan og sier det er absurd at høytstående myndighetspersoner i USA blander seg inn i landets kamp for å beholde selvstendigheten – det er det bare kinesere som har noe med.

Kinas president Xi Jinping fordømte samtidig USAs undertrykkelse av Kina i en tale til delegater på en årlig kongress i Beijing, ifølge statlige medier. The Guardian/CNN/NRK

BIDEN-ADMINISTRASJONEN vurderer å gjenoppta Donald Trumps praksis med å pågripe alle illegalt ankomne innvandrere via grensen mot Mexico. Stadig flere flykter

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.