Kenny (23): – Unge har mistet troen på partiene og det politiske systemet

Briter flest tar turen til valglokalet i dag. Toryene leder med solid margin på Labour, som likevel har tatt igjen mye av forspranget på kort tid. Flere velgere sitter imidlertid hjemme - og det gjelder spesielt de unge. For to år siden brukte bare 43 prosent av britiske 18-24-åringer stemmeretten, mens den samme prosentandelen for de over 65 år var 78 prosent. Dette gapet på 35 prosentpoeng mellom de yngste og de eldste har ikke alltid vært så stort - i 1992 var det bare på 12 prosentpoeng, da 63 prosent av 18-24-åringene brukte stemmeretten. - Mange unge har mistet troen på partipolitikk og […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.