Kenny (23): – Unge har mistet troen på partiene og det politiske systemet

Briter flest tar turen til valglokalet i dag. Toryene leder med solid margin på Labour, som likevel har tatt igjen mye av forspranget på kort tid. Flere velgere sitter imidlertid hjemme - og det gjelder spesielt de unge. For to år siden brukte bare 43 prosent av britiske 18-24-åringer stemmeretten, mens den samme prosentandelen for de over 65 år var 78 prosent. Dette gapet på 35 prosentpoeng mellom de yngste og de eldste har ikke alltid vært så stort - i 1992 var det bare på 12 prosentpoeng, da 63 prosent av 18-24-åringene brukte stemmeretten. - Mange unge har mistet troen på partipolitikk og det politiske systemet. De føler at politikerne ikke representerer dem, sier Kenny Imafidon (23) fra Peckham i Sør-London til Filter Nyheter. Imafidon, som i slutten av tenårene ble tiltalt, men frifunnet for drap (og i en kort periode satt inne ved ungdomsfengselet Feltham), har de siste årene jobbet aktivt for at flere unge skal bruke stemmeretten. På kort tid er han blitt et slags skoleeksempel på en ung, vanskeligstilt brite som snur livet sitt rundt - han fullførte skolen i fengsel, studerer nå jus og blir jevnlig intervjuet i britiske aviser (i slutten av mai skrev han i The Guardian om hvordan britisk politikk vil bli komplett transformert dersom unge bare stemte i valg). - Endring er bare mulig gjennom deltakelse. Det er dette mange glemmer: At dersom de ikke foretar seg noe, vil alt det fryktelige de ikke liker faktisk skje, sier 23-åringen. Poenget hans understøttes blant annet av hvordan de ulike aldersgruppene stem...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.