Kaski sier nei til å bli SVs neste leder

SISTE: Kari Elisabeth Kaski sier nei til å bli SV-leder. Hun varsler i dag at hun må prioritere familien. «Jeg har vært åpen om den vanskelige livssituasjonen jeg er i. Jeg er i foreldrepermisjon etter et tøft svangerskap og barsel, og jeg har måttet gitt det rom. Beslutninga har vært veldig vanskelig og tatt tid fordi jeg tar på alvor at så mange i partiet ønsker meg som ny leder», skriver hun på Facebook.

Nestleder Kirsti Bergstø er med det partiets eneste aktuelle lederkandidat når Audun Lysbakken takker for seg på SV-landsmøtet i mars. «Det er et enormt tap for partiet. (Kaski) var ønsket av veldig, veldig mange», sier leder Synnøve Kronen Snyen i ungdomspartiet Sosialistisk Ungdom til NRK.


PRIVAT LØSNING: «Dette er ikke en utvikling vi ønsker», sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) etter at Klepp kommune i Rogaland inngikk avtale med det private selskapet Dr. Dropin for å bøte på fastlegekrisen – begrunnet med at innbyggerne har etterlyst «et forsvarlig helsetilbud». Dr. Dropin har også avtale med Eidskog kommune i Innlandet og skal være i dialog med Bergen kommune.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.