Det kan godt være ungdom blir mer voldelige av hiphop, men det finner neppe forskerne noe klart svar på

«Det er godt dokumentert at ungdom kan bli negativt påvirket av gangster-rap». Det sa voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøgskolen til Dagsavisen i forrige uke. Uttalelsen falt etter at kulturminister Trine Skei Grande (V) hadde kritisert Jan Bøhler (Ap) for «ekstremt gammeldags tankegang». Bøhler hadde nemlig laget en musikkvideo der han rappet om at musikk kan skape dårlige holdninger. Han har også spurt ungdommer om hvorfor vi ser en fremvekst av voldsomme handlinger i Groruddalen. – Rus er ett av svarene, men det andre som kommer opp oftest er faktisk gangster-rappen, sa Bøhler da musikkvideoen ble lansert. (Det er kanskje verdt […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.