Kan Georgia bli neste etter Ukraina? – Frykten har økt kolossalt

Det georgiske flagget i Ukrainas farger. Bildet er tatt i Tbilisi. (Foto: Marie Lytomt Norum)
– Redselen for hvilken som helst form for russisk aggresjon er enorm i Georgia. Krigen i 2008 tok aldri slutt. Folk var urolige også før den nye krigen i Ukraina. Men etter 24. februar økte frykten kolossalt.  Det forteller russiske Egor Kuroptev, leder av Free Russia Foundation ved stiftelsens avdeling i Sør-Kaukasus. Han er også ekspert på regionen for Deutsche Welle (DW). Filter Nyheter møter ham i Free Russia-lokalene i Georgias hovedstad.  Selv om støtten til krigsherjede Ukraina er synlig overalt i Tbilisis gater, også med ukrainske flagg på statlige bygninger, er støtten mindre tydelig fra den sittende regjeringen i landet.  […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.