Kampsport for krigsmoral

Ramzan Kadyrov (45) er ikke bare den russiske republikken Tsjetsjenias leder og «sterke mann», med total forakt for minoriteter av alle slag og en ivrig tilhenger av opptrapping av krigen i Ukraina. Han er også en ihuga kampsportentusiast og bruker idretten – særlig grenen mixed martial arts (MMA) – til både nasjonsbygging og kultivering av sitt eget barsking-image. Flere MMA-profiler er dyrket fram gjennom Kadyrovs sportsklubb og treningssenterkjede Akhmat Fight Club, og når noen av dem gjør seg bemerket internasjonalt sørger han for å hylle dem og overøse dem med kostbare gaver. Det gir uttelling i form av at han […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.