Kaller Siv Jensen «landssviker» etter at hun ba folk slutte å kalle Erna Solberg «landssviker»

Norges tilslutning til FNs migrasjonsavtale har satt sinnene i kok på den radikale høyresiden i norsk politikk. På Facebook har det gått spesielt hett for seg. Beskyldninger om «landssvik» og «landsforræderi» mot norske politikere har haglet i ulike innvandringskritiske grupper, der flere benytter borgerkrigslignende retorikk for å uttrykke sin harme over Solberg-regjeringen og FN-avtalen. Søndag denne uken tok Frp-leder og finansminister Siv Jensen et oppgjør mot netthets i et innlegg på sin egen Facebook-side, der hun gikk hardt ut mot landssviker-stemplingen av Erna Solberg spesielt (Jensen ville mandag ikke gi utdypende kommentarer om innlegget). Da hadde tilsvarende retorikk florert på Facebook-sidene til profilerte politikere i flere dager. Eksemplene nedenfor er hentet fra Frp-profilen Christian Tybring-Gjeddes side, der flere kommenterte slik på en post om migrasjonsavtalen: [caption id="attachment_4470" align="alignnone" width="652"] Fra Christian Tybring-Gjeddes vegg.[/caption] Landssviker-beskyldningene har ikke bare rammet regjeringsmedlemmer, men også politikere på venstresiden og andre som har en annen oppfatning enn de ytterliggående elementene på ytterste høyreside. Under en lenke til et intervju med Ap-profilen Gro Harlem Brundtland, så det tidligere den...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.