Kaller Qatars løfter et PR-stunt: – Når VM er over, går alt tilbake til normalt

Azfar Khan har i årevis kjempet for å bedre arbeideres rettigheter og er kritisk til ILOs Qatar-prosjekt.

Den pensjonerte ILO-rådgiveren Azfar Khan mener hans tidligere arbeidsgiver kun rapporterer det myndighetene ber dem om.

– Min klare oppfatning er at de bare haler ut tiden. Når VM er over, går alt tilbake til normalt, forteller Khan i en videosamtale med Filter Nyheter.

Khan er født i Pakistan og emigrerte til Canada som 16-åring. I 1995 startet han å jobbe for Den internasjonalefagorganisasjonen ILO.

  • Fotball-VM er i gang. Filter Nyheter har prioritert å undersøke, faktasjekke og formidle de mindre flatterende nyhetene om det kanskje drøyeste sportsvaskingsmesterskapet i vår tid. Nå tilbyr vi vårt spesialnummer om sportsvasking, produsert i sommer, uten ekstra kostnad i posten til alle som tegner årsabonnent.

I fem år var 66-åringen seniorrådgiver for fremmedarbeidere i de arabiske landene, noe som gjorde ham opprørt over behandlingen av migrantarbeiderne. I 2013 sto Khan fram i en avslørende artikkel i The Guardian om VM-arbeidernes vilkår. Kort tid etter forfattet Khan en kronikk der han krevde avskaffelse av Kafala.

Etter dette, da han forsto at han ikke kom noen vei med å bedre vilkårene for migrantene i de arabiske landene, søkte han seg over til ILOs hovedkontor i Geneva i Svei...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.