Kabelmotstand også i Ap + Finnmarkinger ikke beroliget av Babcock + Boris’ ledelse krymper

Dette er webversjonen av Filters daglige nyhetsbrev. For å få brevet i innboksen kan du melde deg på her: [sc name="mailchimp slim skjema gul knapp"]   KABELKABAL: Arbeiderpartiets energipolitiske talsmann Espen Barth Eide  er sistemann ut i den lange rekka av politikere som erklærer seg motstandere av kraftkabel mellom Hardangerfjorden og Skottland – den såkalte NorthConnect-kabelen, som er beregnet å spare verden for årlige klimagassutslipp tilsvarende 4 prosent av Norges totale utslipp -og- være samfunnsøkonomisk lønnsom. Men «en ting er samfunnsøkonomisk lønnsomhet, et annet spørsmål er for hvem», sier Barth Eide til Dagbladet i dag. Dessverre er det folk flest som må betale regninga for kabelen i form av dyrere strøm og nettleie – en årlig totalkostnad på 4-500 kroner for en gjennomsnittsfamilie, ifølge NVEs anslag (med variasjoner mellom både årstider og landsdeler). Gevinsten havner hos kraftselskapene og deres eiere, og selv om det i hovedsak er staten og (noen få) kommuner og fylkeskommuner, blir dette åpenbart en svært ugrei konsesjon å dele ut for regjeringen. Senterpartiets Marit Arnstad vektla også svekket konkurransekraft for norsk industri da hun målbar den utbredte motstanden mot prosjektet på NRK P2s Politisk kvarter i dag tidlig, mens Marius Holm i miljøstiftelsen Zero advarte mot å ofre klimaet på fordelingspolitikkens alter: «Å gi folk billigere strøm enn det som er fornuftig i klimasammenheng er ikke den beste måten å sikre kjøpekraften i husholdningene på». GRØNN HÅND PÅ EUROPEISK ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.