«Jeg orker ikke mer maktkamp»: Dette er de hardeste partistridene før valget

«Novemberprosessene», «lukkede sekter» og ideologisk tvekamp. Partienes sedvanlige nominasjon av politikere til listene for høstens stortingsvalg har båret preg av en usedvanlig stor utskiftning av etablerte stortingspolitikere på tvers av partier. Flere profilerte politikere har blitt dyttet av taburetten sin i årets nominasjonskamper. Filter Nyheter har slått på tråden, om ikke for å «rippe opp» i stridighetene, så for å bli litt klokere på hva som har foregått. Ser bruduljene annerledes ut i bakspeilet, enn de gjorde da det stod på som verst? – Jeg orker ikke mer maktkamp. Jeg har hatt kjærlighetssorg og alle faser av sorg etter, sier Hanne Harila, nå ekspolitiker i SV, til Filter Nyheter. Hun meldte seg ut.

SV-striden i Finnmark: Gammelt agg hjemsøker partiet

– Den saken som var her i Finnmark, den var nok bare en personstrid, sier Hanne Harila. Nominasjonskamp viser ofte politikken fra sin minst sjarmerende side. Harila var leder i nominasjonskomiteen for Finnmark SV - en nominasjonsprosess som gikk de vonde stridighetene i Ap en god gang. Og saken er langt fra over. Harila fra Vadsø ville ha SVs gruppeleder i fylkestinget, den populære altaværingen Tommy Berg, på listetoppen. Det var slett ikke alle enig i - særlig fra Altas «omkringliggende» lokallag Nordkapp og Hammerfest. [caption id="attachment_43651" align="alignleft" width="1100"] Tommy Berg.[/caption] Nominasjonsstriden i SV inneholdt spektakulære elementer som at helt lokallagsstyre som gikk av i protest, partiutmeldinger og beskyldninger om utidig innblanding fra toppledelsen i partiet. Og som så mange ganger før er det en sykehusstrid som ligger og slurer i bakgrunnen. Men også en flere år gammel skandale i partiet som har med selveste partileder Audun Lysba...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.