Islam Net bak kjøp av Oslo-eiendom for nær 60 millioner – skytebane kan bli moské

I nærmere ti år har organisasjonen Islam Net ønsket seg en fast base i Oslo for arbeidet med å få unge norske muslimer til å praktisere en veldig streng, salafi-inspirert form for islam. Nå kan Filter Nyheter avsløre at Islam Net-miljøet har kunnet legge flere titalls millioner kroner på bordet for næringseiendommen Haavard Martinsens vei 5 i Groruddalen. Selv om Islam Net i lang tid har drevet innsamling på engelsk i sosiale medier, nekter kjøperne for at støttespillere i utlandet har bidratt til finansieringen. Stiftelsen bak kjøpet, «Iman aktivitetssenter», skal ikke ha tatt opp banklån. Planen for eiendommen er å opprette et religiøst senter som skal tiltrekke seg minoritetsungdom ved å tilby blant annet biljard, datarom, lydstudio og treningsapparater. I en pengeinnsamlings-video Islam Net la ut i sosiale medier så sent som i februar i år, lovet foreningen giverne at bidraget deres går til en kombinasjon av «dawah-senter» og moské i Norge. Både selger og kjøperne bekrefter nå eiendomshandelen, men ingen av dem vil gå ut med hvor mye penger som har skiftet hender. – Det har vært en spennende reise og jeg ønsker dem all verdens lykke til, sier den tidligere eieren, Rune Borknes, til Filter Nyheter. Lederne i det kontroversielle muslimske miljøet har de siste dagene bedt Filter Nyheter innstendig om å la være å omtale eiendomskjøpet, og har gjort det klart at de ikke ønsker oppmerksomhet rundt prosjektet før om tre til fem år. Fredag 26. februar tilbød Islam Net-leder Fahad Qureshi å stille opp til et stort intervju om den mye omtalte IS-kvinne-saken – i bytte mot at Filter lot være å publisere denne artikkelen. Stiftelsen har også argumentert med at publiseringen vil utgjøre en sikkerhetsrisiko for minoritetsungdom.

Ble skytebanens huseier

Haavard Martinsens vei 5 ligger i et industriområde på Nedre Rommen i Stovner bydel helt øst i Oslo, vis-a-vis et av Obs-kjeden...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.