Intern slakt av Ap-valgkampen: De 5 verste anklagene fra rapporten

Arkivfoto: Ap

Samtidig som det ekstraordinære sentralstyremøte i Ap om Giske-saken pågikk tirsdag, publiserte VG det som hittil har vært en strengt fortrolig rapport om arbeidsforholdene for de politiske rådgiverne fra Stortinget under valgkampen, der Giske var en av de viktigste lederne. Allerede i oktober ble det kjent at rapporten – overlevert partiledelsen av Ingunn Yssen (som klubbleder for de ansatte på Stortinget) – rommet kraftige angrep om «fryktbasert» og ineffektiv ledelse, men nå er altså hele dokumentet lekket. Noen oppsiktsvekkende utdrag:

1) Kvinnelige ansatte forskjellsbehandlet

«I tillegg har mye arbeid uten mål og mening, manglende respekt og fryktbasert ledelse i større grad rammet kvinner enn menn.»

2) Rådgivere gråt på jobb på grunn av arbeidsklimaet

«Det er svært alvorlig når voksne mennesker daglig må gå «å gråte på do» i tjeneste for et parti de har et sterkt forhold til.» (...) «Aldri før har jeg møtt så mange som fritt forteller at de gråter jevnlig på jobb.»

3) Støre-beslutning debattert i to uker

«(…) det var vanskelig å vite hvem man skulle forholde seg til eller hvem som egentlig bestemte hva. Ledergruppen var ikke nødvendigvis enig seg i mellom og kunne endre/stoppe hverandres bestillinger. Dette før til direkte forsinkelser og gjorde medieoppslagene mindre enn de kunne vært. Det ble for eksempel i et tilfelle drøftet i to uker hvorvidt vi skulle ta ut landsmøtevedtatt politikk som partilederen eksplisitt hadde bedt om at ble synliggjort.  (...) Mange saker rant ut i sanden fordi de ble uaktuelle eller fordi regjeringen kom oss i forkjøpet mens vi somlet.»

4) «Hvem skal du gå til når ledelsen er de jævlige?»

«(…) en ledelse som dels ikke ser, hører eller tar rådgiverne på alvor. Kort sagt, behandler si...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.