— Hvorfor betyr Jerusalem så mye for deg? Vi spurte en rabbiner, en prest og en imam

Denne saken ble første gang publisert 11. desember 2017. Siden har mye skjedd: Trump har offisielt anerkjent Golanhøydene som del av Israel, og USA har sluttet å bruke begrepet «okkupert» om disse, Gaza-stripen og Vestbredden. Det er diplomatisk og politisk rabalder om Jerusalem for tiden etter USAs president Donald Trump onsdag 6. desember kunngjorde at han anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad - et kjernespørsmål i konflikten mellom Israel og Palestina, og mellom jøder, muslimer - og kristne. Først en kjapp oppdatering på den politiske siden av saken: Israels statsminister Benjamin Netanyahu kom mandag til Brussel for å diskutere forholdet mellom […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.