Hvordan millionbyen Cape Town presterte å gå tom for vann

Fire år gamle Caleb Slabbert deltok i protest mot vannkrisen i Cape Town i januar.
«Utfordringen overgår alt en storby har måtte takle i verden siden andre verdenskrig eller 9/11». Ordene tilhører Helen Zille, leder for provinsen Western Cape i Sør-Afrikas millionby Cape Town. Hun har gitt opp å kjempe mot den såkalte «Day Zero», dagen der byens myndigheter kutter vanntilførselen til hus og hjem grunnet byens prekære vannmangel. http://twitter.com/alistaircoy/status/958072468794675200 Det er ikke sikkert Day Zero kommer. Tiltak for å skaffe andre forsyningskilder er i gang, men det finnes ingen raske løsninger, eller mirakel å håpe på. Selv ikke vinterens regn er alene nok til å berge situasjonen. Det avhenger bare av hvordan byen styrer vannet som er igjen i reservoarene. Det hele avhenger av at befolkningen går sammen om å bruke minst mulig vann. http://twitter.com/FortuneWide/status/958038661626580992 Befolkningen har siden 2016 hatt en rekke restriksjoner på vannforbruket. Hittil har de maks fått bruke 87 liter vann om dagen. Fra nå er det 50 liter dagen som gjelder. Bare dusjing forbruker 15 liter vann i minuttet. Vanning av plen, vasking av bil, fylling av basseng er strøket av listen for lengst. Brukt vann fra dusjen skal brukes til å skylle ned i do. Fra februar får innbyggere ekstra gebyr på vannregningen, beregnet ut fra verdien på eiendommen. Versting-gatene er offentliggjort på nettet,...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.