Hvordan kunne Menneskerettsdomstolen straffe en påstand om at Mohammed er pedofil?

Demonstrasjon ved Place de la Republique i Paris til støtte for ofrene i satiremagasinet Charlie 11. januar 2015.
Å bli dømt for å kalle profet Mohammed en pedofil er ikke en krenkelse av ytringsfriheten. Det kom Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) fram til i en dom torsdag 25. oktober. Avgjørelsen har skapt sterke reaksjoner i mange europeiske land, også i Norge. Flere er bekymret for hva dommen kan høre til på sikt, og om den kan skape presedens for ytringsfrihetens grenser i flere land i Europa. Jurister Filter Nyheter har snakket med venter at dommen ankes inn til EMDs øverste innstans, Storkammeret. Hvordan kom vi hit? Saken startet i Østerrike. I et møte arrangert av landets høyrenasjonalistiske parti Frihetspartiet […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.