Hvor langt er Trump villig til å gå? Nye avsløringer gir hint

UNDERSPILT FARE: Sammen med nye avsløringer om Donald J. Trumps forsøk på å tviholde på presidentembetet etter valgnederlaget i 2020, minner flere av hans bemerkninger i det siste om hvor langt den tidligere presidenten egentlig er villig til å gå, skriver Shane Goldmacher i New York Times i en nyhetsanalyse i dag. «Jeg tror den amerikanske offentligheten dramatisk underspiller hvor alvorlig og farlig dette er», siterer han en historieprofessor på.

Søndag erkjente Trump under et folkemøte at presset mot visepresident Mike Pence i forkant av formalia-seansen i Kongressen 6. januar i fjor, som endte med stormingen av bygningen, dreide seg mer om å endre selve valgresultatet enn å kjøpe tid for å etterforske det påståtte valgfusket. Tidligere forrige uke ymtet Trump frampå om at det kan bli aktuelt å benåde noen av de over 700 som er domfelt for opptøyene, og befalte tilhengerne om å gå i nye protesttog dersom den rettslige prosessen mot hans valg-innblanding går videre. Det er samtidig blitt kjent at Trump personlig var med på ideen om å bruke militæret til å beslaglegge stemme-maskiner i Arizona. Og nå driver den potensielle 2024-kandidaten en iherdig kampanje innad i Det republikanske partiet for å fremme kandidater som støtter hans verdensbilde, skriver Goldmacher.


HEFTELSER FOR NÆR 45 MILLIONER: Økokrim har tatt pant i verdier til Nordic...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.