Husstander evakuert flere steder som følge av ekstremværet «Hans»

EKSTREMVÆRET «HANS» HAR FØRT til oversvømte hus, strømbrudd og flere evakueringer i Sør-Norge og Sverige. I går kveld måtte flere innbyggere i Innlandet-kommunene Gran og Søndre Land forlate sine hjem, og i natt ble 30 husstander langs Lena-elva i Østre Toten og 26 husstander langs Leira i Leirsund på Romerike evakuert. I Nord-Aurdal er tre boliger evakuert etter jordras. Forsikringsselskaper har mottatt over 500 skademeldinger. Statsminister Jonas Gahr Støre sier situasjonen er alvorlig.

En rekke toglinjer er kansellert, deriblant samtlige avganger til og fra Gardermoen. Det er lange køer for å benytte seg av erstatningsbusser. Folk som skal fly, må beregne ekstra god tid for å komme seg til flyplassen, melder Oslo lufthavn. I Oslo oppfordres folk til hjemmekontor i dag.

Utenfor Bømlo på Sunnhordland forvanskes letingen etter tre savnede turister av kraftig vind og mye regn.

I Sverige er tettstedet Åre i Jämtland særlig rammet. Samtlige veier gjennom sentrum er stengt på grunn av oversvømmelser. VG/NRK/SVT/E24/Romerikes blad

EN DIPLOMATISK UTSENDING fra USA sier militærjuntaen som har tatt makten i Niger ikke er mottakelige for krav om å tilbakeføre landet til sivilt lederskap. Fungerende vise-utenriksminister Vi...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.