Hurtigtest-trøbbel allerede før omikron – nekter for at det bidro til nedstenging

Både de private apotekene og Helsedirektoratet opplever at etterspørselen av hurtigtester er større enn tilgangen.
Hurtigtester skulle være en viktig del av veien ut av pandemien. Men i noen kommuner var beredskapslagrene så godt som tomme – også før omikron. I grunnlaget for regjeringens nye smitteverntiltak 7. desember, anbefalte Folkehelseinstituttet økt bruk av testing: «Rask identifisering av smittede er et viktig tiltak, og økt testing og jevnlig testing vil kunne erstatte andre og mer inngripende tiltak». Men i et annet skriv samme dag, opplyste Helsedirektoratet: «Det er i dag knapphet på selvtester». Samtidig påpekte direktoratet at selvtester er nødvendig for å unngå overbelastning av kommunenes testkapasitet og derfor avgjørende for håndteringen av pandemiens nåværende fase. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.