Hun fikk Putins nett-troll etter seg. Nå er boka om det som skjedde, ute på norsk

BOK: Det er flere muligheter i bokhandelen for den som vil lese om hvordan det russiske statsapparatet jobber for å destabilisere vestlige demokratier og diskreditere journalister, akademikere, politikere og andre som prøver å avsløre Putin-regimets aktiviteter.

Men få forteller så fengslende som den finske YLE-journalisten Jessikka Aro – hun har nemlig selv vært målskive for den rå trakasseringen Putins nett-troll står bak.

Etter en serie artikler om russisk informasjonskrig reagerte de med å produsere en flom av falske nyheter, rykter og konspirasjonsteorier om henne, mens kommentarfeltene til høyreorienterte konspirasjonsnettsteder ble fylt med drapstrusler og seksualisert hets. Journalisten ble framstilt som både syk, narkoman og prostituert, og måtte til slutt flytte fra Finland.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.