Hull i tidslinjen: Høyre hevdet aksjehandler i avisartikkel 1. september var nytt for Erna fem dager senere

Nesten ett døgn etter at Høyre varslet en tidslinje som viser partiet og Erna Solbergs håndtering av den gryende skandalen i dagene før valget, kom tirsdag kveld Høyres versjon av hva de gjorde med opplysningene om Sindre Finnes' aksjehandler.

Erna Solberg vedgår nå at hun tok grep om saken for sent.

– Når vi nå vet det vi vet, om omfanget av aksjehandelen og at Sindre ikke har vært ærlig, ser jeg at jeg burde konfrontert ham tidligere, skriver Høyre-lederen i en pressemelding.

Solberg framstiller imidlertid tidslinjen som «en ærlig og usminket versjon av hva partiet og jeg foretok oss, fra den første henvendelsen fra E24 om denne saken kom 30. august og frem til pressekonferansen fredag 15. september».

Men tidslinjen utelater minst én svært sentral opplysning.

Ti dager før valget: 22 ukjente aksjehandler blir offentlige

Finnes' aksjehandler har vært en problemstilling for Erna Solberg etter medieavsløringer både i 2014 og 2017.

I år var det 30. august at Høyre fikk de første spørsmålene fra E24, som hadde oppdaget at Sindre Finnes’ hadde kjøpt og solgt aksjer mens Erna Solberg var statsminister også utover det tidligere omtalte. Dagen etter ble E24s nyhet publisert.

Men allerede 1. september – ti dager før valget – kommer Finansavisen

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.