Holocaust-fornektelse opp i FN – norske antivaksere kaller seg «de nye jødene»

«HISTORIELØST OG FARLIG»: Faktasjekknettstedet Faktisk.no har gått gjennom en rekke åpne og lukkede Facebook-grupper, hvor vaksinemotstandere deler flere titalls bilder og memes med referanser til Davidstjernen og nazistenes folkemord på jødene. Referansene trekkes fram i diskusjoner knyttet til vaksiner og myndighetenes koronatiltak, og ved flere anledningen beskriver uvaksinerte seg selv som «de nye jødene». Noen sammenligner også vaksinering med de grusomme medisinske eksperimentene jøder ble utsatt for i konsentrasjonsleiren under andre verdenskrig. Kjetil Braut Simonsen, historiker og forsker ved Jødisk museum i Oslo, sier til nettstedet at det er greit å være kritisk til tiltakene, men han advarer om at det […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.