Holdt Iran-reisen hemmelig: Sandbergs eget departement trodde han var i Tyrkia

Det har skapt oppsikt internt i regjeringsapparatet at fiskeriminister Per Sandberg i forrige uke dukket opp på feriebilder fra Iran på Instagram, sammen med norsk-iranske Bahareh Letnes (28),  uten at det var kjent internt at han skulle til den politisk betente, islamske republikken.

Etter det Filter Nyheter erfarer, var det oppført i Per Sandbergs kalender i Nærings- og fiskeridepartementet at han skulle være i Tyrkia. Heller ikke Utenriksdepartementet hadde noen informasjon om det uventede Iran-oppholdet, og norske diplomater hadde fått en direkte avkreftelse på at en slik reise var planlagt. 15. juli, kort tid før reisen, ble Sean Lobo, som fungerende øverste leder ved den norske ambassaden i Teheran, oppringt av avdelingsdirektør Rashid Hassanpour ved det iranske utenriksdepartementet med spørsmål om Sandbergs reiseplan. I motsetningen til Norges ambassade, visste Irans representant at den norske statsråden skulle til landet, og spurte om hvilke møter han eventuelt ville ha når han først var der. Ambassaden måtte dagen etter spørre Nærings- og fiskeridepartementet og Utenriksdepartementet hjemme i Oslo i en e-post med emnefeltet «Sandberg til Iran?»: Senere på dagen ba ambassadetoppen departementet om å skynde seg med avklaringen, fordi han neste morgen skule møte Hassan Salehi, som er statssekretær i landbruksdepartementet og fiskerisjef. Lobo risikerte at en av Sandbergs motparter i landet brakte opp Iran-reisen ansikt til ansikt og at...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.