Historisk tiltale forkynt for Trump, som erklærer seg uskyldig

TILTALEN MOT DONALD TRUMP i dokumentsaken er forkynt, og Trump har som ventet erklært seg uskyldig i de 37 punktene i tiltaledokumentet. Etter seansen i et rettslokale i sentrum av Miami holdt ekspresidenten en kort tale til en liten forsamling tilhengere på sin golfklubb i New Jersey. Der kalte han tiltalen «ondsinnet maktmisbruk» og gjentok sin oppfatning – feilaktig, ifølge de som har greie på det – at den såkalte Presidential Records-loven gir ham rett til å beholde alle de hemmeligstemplede dokumentene politiet har funnet i tilknytning til hans residens i Florida. Han hevdet også at eskene med dokumenter «inneholder alle slags personlige eiendeler».

Det er usikkert når saken mot Trump kommer for retten. Skulle han bli dømt risikerer han å måtte sone en lang fengselsdom. Hans advokater vil definitivt forsøke å forsinke prosessen slik at det skjer først etter presidentvalget i 2024. Da vil en eventuell ny president fra Det republikanske partiet (Trump selv?) kunne stanse prosessen – eller benåde Trump. The New York Times/AP News/Reuters

BELARUS’ PRESIDENT Aleksandr Lukasjenko hevder landet har mottatt taktiske kjernefysiske våpen fra Russland og «ikke vil nøle» med å bruke dem dersom landet står overfor aggresjon. Vladimir Putin har tidligere sagt at Belarus vil motta våpnene først neste måned, og at de vil forbli under russisk kontroll. 

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.