Historien bak uke 12, 18 og 22: Ropstad ville vite om jordmødre kunne straffes for senabort

Bildet av Kjell Ingolf Ropstad ble tatt i innspurten av valgkampen i 2017 - ett år før KrFs dramatiske veivalg, der Erna Solberg lokket med innstramminger i abortloven.
Hvorfor er grensen for selvbestemt abort akkurat uke 12 i Norge? Er det noe spesielt med uke 18 i svangerskapet? Har uke 22 alltid vært «grensen for abort»? Det hagler ukenummer i abortdebatten. Filter har sjekket hvor de kommer fra. Noen kommer fra 30-tallet, andre er hentet fra lufta - og den siste har fått kraftig fødselshjelp av KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad. Uke 12: En medisinsk begrunnelse I ulike land og ulike situasjoner har man snakket om «tidlig i svangerskapet», men man har ment ulike ting. Derfor opererer noen land med uke 14, andre med 12 og det tredje med […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.