Havet stiger og jorda blir varmere: Så mye har den norske oljen bidratt med

En kvinne blir evakuert fra sitt hjem i Texas under ekstremværet Harvey i 2017.
At Norges olje- og gassproduksjon har konsekvenser for både temperaturen og havnivået er ingen nyhet, men nå mener forskere at de kan tallfeste den: Det globale havnivået har steget med 0.12 millimeter og den globale gjennomsnittstemperaturen har økt med 0,002 grader celcius på grunn av bruken av Statoils produkter, hevdes det i en ny studie. Studien kopler klimaforandringer som stigende havnivå og stigende gjennomsnittstemperatur direkte til utslipp sporet til de individuelle oljeselskapene. Den kjølende effekten av partikkelutslipp fra forbrenning av olje og gass er tatt med i beregningen, og det forskerne mener er den mest sannsynlige modellen for klimaets følsomhet […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.