«Hatefulle ytringer»: Dette er brosjyrene som fikk SIAN-lederne tiltalt

Leder Lars Thorsen og nestleder Fanny «Anna» Bråten i den islamfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) sto denne uken tiltalt i Oslo tingrett for flere brudd på den såkalte rasismeparagrafen, straffelovens paragraf 185. Tirsdag ba aktor om 30 dagers ubetinget fengsel for Thorsen og 45 dagers ubetinget fengsel for Bråten. Begge nekter straffskyld. Lederduoen er tiltalt for innholdet i flere brosjyrer som ble utdelt på blant annet Stovner og Vestli i Oslo den 20. juli i fjor, mens Bråten i tillegg er tiltalt for ordbruken i en appell på Eidsvolds plass utenfor Stortinget halvannen måned senere. Både i brosjyrene og appellen benyttes begreper som «morderzombier» og «seksualpredatorer» om muslimer. Begge har i etterkant hevdet at dette er myntet på «bokstavtro» muslimer, ikke norske muslimer generelt, mens påtalemyndigheten er av en annen oppfatning. [caption id="attachment_9517" align="alignnone" width="1100"] Disse løpeseddel-utdragene er fremhevet i tiltalen.[/caption]

Thorsen i retten: «Jeg hater spekulasjon»

Der Thorsen er åpen om at han har skrevet og distribuert brosjyrene i det han omtaler som en «muslimsk enklave» i Oslo, har en sentral del av forsvaret til Bråten handlet om at hun verken har delt ut, lest eller vært kjent med innholdet i det materialet som er konkret gjengitt i tiltalen.
  • Se samtlige av brosjyrene som ble lagt frem som bevis i retten helt nederst i denne artikkelen.
I stedet hevder hun å ha delt ut en A5-brosjyre med tittelen «Norge trues av fredens religion», samt et flygeblad som handler om at «muslimene nekter å anerkjenne menneskerettighetene fordi islam er ondskap satt i system». Også disse brosjyrene ble...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.