Har vi bare 12 år på oss – og søler vi olje i Arktis? Vi fikk klimaforskeren til å vurdere ungdommens paroler

Det kokte bra på Eidsvolls plass i dag, når tusenvis av skoleelever trosset skolens fremmøteplikt for å demonstrere mot forvaltningen av planeten de skal arve. Det var appeller, det var slagord, det var sang, det var flagg– og det var hundrevis av plakater med et bredt spekter av paroler. Disse parolene skal ikke nødvendigvis forstås bokstavelig, er sjelden av en art som egner seg for «faktasjekk», og vi skal muligens vokte oss for å innta den samme ovenfra-og-ned-holdningen til engasjerte ungdommer som vi harselerte med for mindre enn et halvt døgn siden. Samtidig er vitenskapen om klimaforandringer mange år fram […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.