Når voksne skal sette ned foten: Fem surmagede meldinger mot klimastreiken i sosiale medier

Foto: Jon Reidar Hammerfjeld

I dag ofrer tusenvis av norske skoleelever en av sine dyrebare fraværsdager for å markere sin misnøye med hvordan de voksne forvalter planeten vi bor på. Klimastreiken har fått flere representanter for sistnevnte aldersgruppe til å driste seg ut på internett for å sette ungdommen på plass. Resultatet har, helt uavhengig av hva du mener om fraværsproblematikken, variert mellom smått uheldig og helt katastrofal – for avsenderne selv. Her er vår uhøytidelige oppsamling av fem eksempler på surmagede oppdateringer fra sosiale medier de siste dagene.

1. Take it or leave it!

Hvem: Sivert Bjørnstad – mangemillionær, representant for Sør-Trøndelag Frp på Stortinget og partiets ferske finanspolitiske talsmann. Hva: Nådeløs respons på Natur og Ungdoms ønske om at topp-politikerne lytter til deres krav, dersom de skal delta i «Ungdommens klimatoppmøte» – Regjeringas initiativ for å komme de streikede elevene i møte. Eller et forsøk på å ikle seg personligheten til han næringslivslederen i NRK-komedien «Parterapi». Vi er ikke helt sikre. Hvordan kunne dette vært løst? En oppegående politiker som Bjørnstad hadde trolig klart å formulere et forsøk på å overbevise Natur og Ungdom om at tiden omsider er inne for å ta ungdommens bekymringer på alvor – hvis han hadde senket skuldrene og pustet med magen et øyeblikk. Og nå? På Twitter har Bjørnstad ignorert de relativt skarpe svarene han fikk på denne tweeten, og istedet konsentrert seg om å svare på hyllesten han fikk etter en opptreden på NRK fire dager etter (der han for øvrig var på barnehelsens side i en debatt om vaksinemotstand, et utpreget voksent fenomen). «Det var et surmaget svar fra min side på en surmaget tweet fra Natur og Un...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.