Har solgt råd til vindkraft-utbygger – nå blir han statssekretær for klimaministeren

Mathias Fischer, ny statssekretær i Klima- og miljødepartementet.
Mathias Fischer er en av de nye navnene i regjeringsapparatet. 26-åringen er fra i dag statssekretær under den nye miljø- og klimaministeren, Sveinung Rotevatn (V). Tross sin unge alder har Fischer rukket å gjøre flere karrierehopp mellom politikk, presse og lobbyvirksomhet. Siden september i fjor har han vært ansatt som seniorrådgiver i Try Råd, et byrå som lever av å selge strategisk rådgivning og lønner flere som har politisk erfaring fra regjeringsnivå. En av kundene Fischer har rådgitt i denne rollen, er selskapet Norsk Vind. De jobber med å sette opp vindturbiner i Norge og utlandet.  Selskapet har gjort gründeren […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.