Har det funnet sted et politisk kupp i SSB? Ja, sier tidligere forskerleder

En professor og tidligere leder av forskningsavdelingen i Statistisk Sentralbyrå (SSB) legger ikke fingrene i mellom i sin omtale av den pågående omorganiseringen i byrået, som har vakt oppsikt fordi den fratar Erling Holmøy sine forskeroppgaver. «Hele saken er etter min oppfatning veldig rar, og jeg betrakter det som et politisk kupp», sier Olav Bjerkholt til Klassekampen i dag. Dette er et utdrag fra Filter Nyheters daglige nyhetsbrev. Meld deg på her for å få det rett i innboksen. Han mener en utredning om SSBs forskningsområdr og modellbruk er «skandaløs» og at «Holmøy er den beste mannen i Norge på langsiktige virkninger av befolkningsendringer […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.